TALLERS D'ESCRIPTURA

La Dimensió d'Escriure a primària la tenim organitzada en forma de tallers d'escriptura. D'aquesta forma hem repartit les diveresitats textuals per a cada curs i, d'aquesta manera, tots els continguts relacionats amb l'escriptura giren entorn la pràctica de cadascuna de les modalitats textuals que a continuació us mostrem:

· Tallers de primer1r: invitació, retrat, cal·ligrama, autobografia i cartell.

· Tallers de segon: conte, notícia, instruccions de jocs, poemes, definició d'objectes, endevinalles.

· Tallers de tercer: faula, invitació, poemes, auca, mural, receptes i còmic.

· Tallers de quart: conte, resum, tríptics, descricions d'objectes, lletres de cançons i enigmes.

· Tallers de cinquè: biografia i autobiografia, article d'opinió, text expositiu, poemes-acròtics, narració dialogada, predicció meteorològica.

· Tallers sisè: reportatge, descripció de paissatges, text científic, correu electrònic, planols, mapes i itineraris, poemes-acròtics.

CICLE INICIAL


CICLE MITJÀ

En el taller de resum, aprenem a trobar per parelles la idea principal de cada paràgraf d’un text, per després tot fent servir els connectors més adients, escriure el resum final.

 

L’altre dia a taller d’escriptura, vam fer una activitat que ens va agradar. En grups de 3 o 4 havíem d’inventar històries a partir de 4 daus. L’activitat consistia en llençar els daus i deixar anar la imaginació per narrar una història amb les imatges que mostraven els daus. 

 

CICLE SUPERIOR